14:24 ч.

10.12.12

3 мин.

2881

1

2

9-месечни близнаци плуват като шампиони (снимки)

от Цветан Илков |

9-месечни близнаци плуват като шампиони (снимки)
Снимка: "Дейли Мейл"

Лондон. Уилям и Еленита още не могат да ходят, нито да говорят. Но това не им пречи да плуват цялата дължина на 25-метров басейн!


Удивителните "водни бебета", като ги наричат в Англия, смайват не само родителите си, но и специалистите. Предвиждат им бляскаво бъдеще в спорта. Постижението на близнаците е още по-страхотно, като се има предвид, че се родили чрез секцио 6 седмици преждевременно.


Талантът им бил открит по време на семейна ваканция в Кипър през октомври. Тогава Уилям и Еленита започнали да плуват под вода, без никаква помощ и без плувки за ръце, уточнява в. "Дейли Мейл".


След като се върнали в градчето Сайрънсестър, Южна Англия, майка им Шарлът Трайкъш, ги завела в местния детски басейн. Тя едва не припаднала от изненада, когато близнаците се обърнали по гръб и започнали да плуват.


"Беше поразително. Първо изминаха 5 метра, после 7, а след това 12", обяснява 35-годишната Шарлот. Тя е родена във Франция и е бивш треньор по плуване.


"В басейна за възрастни нямаше почти никой и предложих на треньора да ги пробваме там. Страшно много им хареса. Тръгнаха и направиха цяла дължина. Плувах под тях по гръб, за да се уверя, че са добре и да ги направлявам, ако кривнат от правилната посока. Ели беше първа, както винаги, а Уилям явно копираше кака си", добавя майката.


"Бяхме много развълнувани. Всички рецепционистки и треньори по плуване дойдоха да гледат и не можеха да повярват на очите си. Един от треньорите е 20 години в професията и заяви, че никога не е виждал подобно нещо. Мисля, че всичко им идва отръки. Прекалено малки са, за да научат движенията", продължава Шарлот.


Тя и Виктор се оженили през септември 2008 г. През юли 2012 г. разбрали, че Шарлот е бременна. Едва при видеозона на 12-ата седмица лекарите открили, че семейството чака близнаци.


"Когато видях двете малки точки на екрана, се почувствах страхотно", разказва 49-годишният Виктор. "Паднах на колене и извиках: "Даааааа!", все едно че любимият ми "Челси" е спечелил Купата на Англия. И в двата ни рода има близнаци, но въпреки това си бе шокиращо".


Изненадите обаче не спрели. Когато отишла да види майка си в Нормандия, Франция, г-жа Трайкъш трябвало спешно да бъде откарана в болница заради скъсване на плацентата. Всеки от близнаците си имал своя плацента, но тази на Уилям се разкъсала.


На 7 януари тази година бебетата се родили чрез секцио. Първо извадили Еленита (2,24 кг), а след нея и братчето й (2,07 кг). Уилям бил погълнал много кръв, която лекарите изпомпали.


"Раждането бе много тежко, а Уилям замалко да умре", спомня си Шарлот. "Три седмици изкараха в кувьоз. Бях много щастлива, когато всичко се размина. Бяха толкова мънички и макар, че исках да ги пусна в басейна колкото се може по-скоро, се притеснявах дали няма да им стане студено. Затова изчакахме докато минат ваксинациите и станат достатъчно големи, за да регулираме по-добре температурата им".


Сега близнаците са на 11 месеца и ходят на плуване три пъти седмично. "Това са най-младите деца, които съм виждала да плуват", обяснява треньорката им Ейми Стенли (27 г.). "Обикновено хлапетата се научават да плуват най-рано на 3-4 години. Много бебета могат да пляскат и ритат с крачета. Но Ели и Уилям плуват над водата, поемат си въздух и го задържат под нея. Невероятно е как го правят, но явно са родени с този талант".


Родителите на близнаците ги завели на олимпийските игри в Лондон това лято и Виктор вече има планове за тях. "Няма да ги пришпорваме, но ще е невероятно да ги видим на Олимпиадата през 2028 година. Ако продължат по този начин, кой знае", казва бащата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:43 · 10.12.2012
браво на сладурчетата
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент