Банско става столица на таланти в "Утринна звезда"

Банско става столица на таланти в "Утринна звезда" | StandartNews.com

Таланти от всички възрасти ще покажат уменията си в Банско в продължение на пет дни. Градът под Тодорка е домакин на 22-ия Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда".

Над 1000 участници от различни държави ще зарадват жители и гости на курорта от 29 ноември до 3 декември. Участниците са разделени в няколко категории – до 9 г., от 9 до 13 г., от 13 до 18 г., от 18 до 35 г. и над 36 г.

Най-много ще са танците и песните, малчуганите ще покажат колко добре могат да рисуват, както и да представят на сцената театрални постановки. Фолклорната сесия съдържа богата палитра от най-различни стилове – етно шоу, бели денс, мажоретни състави, класически балет, характерни танци, спортни и латиноамерикански танци, хип-хоп, танцово шоу, танцувална художествена гимнастика. Ще има международни конференции, семинари, практикуми и майстор класове.

В първия ден е конкурсната програма фолклорни танци, а във втория – за естрадно и популярно пеене, за фолклорно пеене, за инструментални изпълнители. И двата дни ще завършат с театрални постановки. На 1 и 2 декември е конкурсната програма по класически балет, характерни танци, спортни и латиноамерикански танци, за съврменна хореография и за музикален театър, за хип-хоп и мажоретни състави.

Галаконцертът е на 3 декември, когато на тържествена церемония ще бъдат наградени победителите в поредното издание на „Утринна звезда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай