Нов Яворов по "Раковска"

Нов Яворов по "Раковска" | StandartNews.com

Веселин Анчев е новият Яворов на родния "Бродуей". В "Полите на Витоша" младият актьор играе Христофоров - прототипа на великия поет и войвода.

В кожата на неговата любима Мила, огледален образ на Мина, влиза Радина Кърджилова - напоследък Жулиета, Йерма и още млади фатални жени на военната сцена. Изгората на Деян Донков споделя, че е изчела на един дъх писмата на Яворов, за да усети страстта и мъката в тях. Опитната Йоана Буковска се завръща след отпуската по майчинство като Амели Петрович. Иван Радоев, който играе Яворов в "В часа на синята мъгла" на Бойко Илиев, тук е консерваторът Драгоданоглу - враг на либерала Христофоров и на неговите идеи и пориви.

Красимир Спасов елегантно спестява някои епизодични архаизми в пиесата на Яворов, но класиката в нея, естествено, е непокътната. Тя е във вечната любовна драма, в конфликта между силните на деня и интелектуалците, в политическите манипулации по време на избори - почти непроменени от началото на миналия век до днес. Стефка Янорова, Явор Бахаров и Тигран Торосян са колоритни като герои на Яворов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай