Еленови в театъра на НДК

Димитър Еленов се качи отново на сцената след антракт от 15 години. В Новия театър на НДК той е със своя ученик Стоил Стоянов

Еленови в театъра на НДК  | StandartNews.com

Димитър Еленов, който през последните няколко петилетки се подвизава най-вече като режисьор, преподавател и продуцент из България и Балканите, се качи отново на сцената, за да актьорства. В петък той дебютира в Новия театър на НДК в "Частен детектив". "Виновникът" да се върне към първата си професия е брат му Ангел. "Изкуши ме като самия дявол", шегува се Димитър, който е под прожекторите със своя ученик Стоил Стоянов. "Той се справи отлично с няколко сложни персонажа в моята студия", мотивира избора си маестрото.

Еленови поставят в дует историята за известен и богат писател на криминални романи. Господинът кани в имението си любовника на жена си - млад, беден актьор. Двамата влизат в жестока схватка - с измами, интриги, надхитряне. Играта загрубява и те губят човешкия си облик, стигайки до екстремни моменти на грозота, насилие, унижение. В тази битка със сигурност няма победител, коментира Димитър Еленов. За последно извън София той играе в свой мегаспектакъл по малките комедии на Чехов - в общинския театър в Несебър, създаден от самия него. В златната епоха Еленов записа в кариерата си десетки роли в София и в други градове. Димитър има сериозен успех в сума ти чужди продукции, снимани у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай