Пеещи таласъмчета с инстинкт за хитове

Пеещи таласъмчета с инстинкт за хитове | StandartNews.com

Марина гледа котарак, Ive чете по звездите, а Весела обожава планина

Три красиви момичета поразяват сцената и с гласове - Марина Драгомирецкая, (сестрата на Део), Весела Делчева и Ивелина Колаксъзова (Ive), обединени в група "Инстинкт". Преди седмици те имаха концерт, озаглавен "Инстинкт - 15 години по-късно", на който изпяха заедно най-новото парче на Ive - ""Hey Ti".

Срещнали се като деца, в детска вокално-театрална формация "Таласъмче" с ръководител Димитър Костанцалиев.

"Имаме безброй случки от детството, та чак и до днес - весели, тъжни, всякакви. История за това, как точно сме си казали "здрасти" за първи път няма, но то със сигурност се е случило по време на някое междучасие, когато сме лудели. Аз си спомням как, когато видях Марина за първи път, тя пееше на първия ред, а аз се захласнах по съвършените й руси букли, изглеждаше ми като кукла и нямах търпение да видя и лицето й, с тази мисъл прекарах почти цялата репетиция", спомня си Иве.

Първото рандеву на Марина с нейно величество Музиката светнало като фойерверк, когато била на 4 годинки.
"Изпях "Love me tender" на Елвис Пресли в детската градина. Учителят ми по музика в училище, г-н Костанцалиев, откри таланта ми и в продължение на 2 години молеше майка ми да ме запише във вокалната му група, разказва Марина.
Весела пък добавя, че още помни колко много се готвела за прослушването в "Таласъмче". "Най-ярък момент беше първото ми участие в мюзикъла - "Вълшебната Песен", където си давам сметка как Димитър Костанцалиев успя да ни въведе в първите стъпки на голямата сцена и я превърна в страст", казва тя.
Иве действала по класическия начин-на 4 годинки,

пеела непрекъснато прeд огледалото

и един ден, докато си играела, чули с майка й реклама по радиото, че се организира прослушване за деца, които да участват в детска вокална група "Мечо Пух". "Помолих я да ме заведе, а тя с ентусиазъм се съгласи. В крайна сметка ме приеха и така започна всичко", разправя Иве.

Весела споделя, че името на триото избирали доста дълго. Накрая прозвучало така, сякаш е идеалното. "Обичаме да пеем парчета със съвременно поп звучене, както и да правим акапелни разработки на любими наши песни. Всяка от нас поотделно има и друга любима сфера, в която се реализира професионално", казва Весела.

Марина, освен в "Инстинкт", пее и в руското трио за популярни песни - Ь|, в суинг квартет - The Scarlett sisters. "Развивам свои джаз проекти, преподавам музика в столично частно училище, и съм асистент по вокално майсторство в Училище за певци DStars. Също

играя в мюзикълите "Грозното пате" и "Aладин"

казва Марина. Весела се изявява най-вече в мюзикъли и театрални постановки. "Щастлива съм, че изпълнявам главната роля в мюзикълите "Зоро" и "Магьосникът от Оз" в Националния музикален театър. Много харесвам и дублажа на анимации.

Забавлявам се искрено и ми е приятно. Озвучавам героини в "София Първа", " Рио 2", " Веселите крачета", " Играта на играчките", "Дора и приятели" и много други", споделя Весела, а филмите, които изброява, са голям хит сред дребосъците.
Иве пък се отдава на авторска музика, която записва от години в Италия. "Имах невероятния късмет да запиша песен с едно от най-големите имена на италианската денс музика DJ Molella, парчето се казва "Sunlight" и стана част от компилации с най-добрите денс хитове в Русия, Скандинавските страни, Испания, Германия, Италия и много други.

На Ботуша попаднах след покана да участвам в международен проект на италианската музикална компания Renilin благодарение на това, че бях качила мои изпълнения в интернет. Така се запознах с хората, които ми

подадоха ръка и сбъднаха мечтата ми

моя песен да е на върха на класациите както в Италия, така и в други страни от Европа", описва тя щастливото стечение на обстоятелствата.

Най-важното, което научила оттам, е, че за хубавата музика граници няма, а за да се получи тя, трябва да излиза единствено от сърцето и да се прави за удоволствие. Дисциплината и готовността да работиш по 24 часа върху дадена идея е задължителна. "Радвам се, че макар да записвам в чужбина, получавам пълна подкрепа и в това да имам песни на български, все пак това е родният ми език. "Хей Ти" е първото парче, което направих на български, излезе това лято и в него музиката, текстът и видеото са посветени на идеята, как ни трябва съвсем малко, за да видим София и като цяло България като едно по-добро място за живеене", смята певицата.

Марина се включва: "Свикнали сме да сме заедно - както на сцената, така и извън нея, приятелството ни се превръща в сестринство. Имаме много спомени от прекарани лета заедно на морето. Спомням си участията ни в предаването на проф. Вучков - едновременно весели, но и изграждащи. Като весела случка ми хрумва сега, записът на видеото към песентa "Пясъчни мечти" за БНТ. Снимките се провеждаха на летището, ние ентусиазирани от факта, че са ни подготвили специални костюми, се втурнахме под прожекторите. След няколко минути обаче се оказахме в комичната ситуация - всяка една от нас да е "разкрасена" със специална цветна перука и костюм тип пижама. Още по-голям смях настана, когато перуките се оказаха 4, а ние бяхме 5, тогава от някъде за Инчето се намери компромисен вариант - перука червена, представляваща къса прическа с къдрици - едно към едно рекламното лице на една известа вериги заведения за хранете - тип палячо. Вълната от смях със сълзи ни порази, докато

бяхме на крилото на един самолет и рискувахме да се пребием

но се бяхме превили, клекнали от кикотене. Решението на режисьора се оказа не чак толкова лошо, когато видяхме крайния резултат, но процесът на заснемане беше уникален".

Според Иве химията между трите се дължи на факта, че са много различни. "Марина е човекът, който вярва на 100% в доброто, и че пречки няма, Весела е мечтателят, който дава ентусиазъм нещата да се случват, а аз съм организаторът и до известна степен човекът, който приземява идеите с риск понякога да звуча песимистично", смята тя.

Отвъд музиката Марина е почитателка на колелото, танцува суинг и гледа голям черен котарак - Котьо. Обича да готви, да й мирише на прясно изгладени дрехи, както и да се разхожда около лятната им вила в Княжево.
Весела е почитател на планината и се разнежва при аромата на горски чай с мед.

Иве е на "ти" с астрологията и много обича да спи до късно - казва, че било за здраве и добро настроение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай