С детски плач стартира новият сезон на "Пощенска кутия за приказки"

С детски плач стартира новият сезон на "Пощенска кутия за приказки" | StandartNews.com

Пловдив. Дългоочакваният нов сезон на „Пощенска кутия за приказки" е вече тук. Популярната литературна инициатива стартира отново, а нейната създателка Гери Турийска вече се е погрижила да осигури достоен наследник, който да продължи делото на живота й - прекрасната й дъщеричка Аника проплака преди ден в 8:55 ч. сутринта. Така още един верен приятел на четеното отваря очи, а почитателите на добрите истории могат да бъдат напълно спокойни за бъдещето.

Началото този път е различно. Стартът ще е в живописния Пловдив, където първото издание на „Пощенска кутия за приказки" ще бъде част от програмата на ONE ARCHITECTURE WEEK (10-19 октомври). На 17 октомври от 19:00 ч. на Римския стадион ще бъде представена темата „НЯМА НИЩО НЕВЪЗМОЖНО".

Писмата с невероятните истории на знайни и незнайни пишещи българи се приемат на [email protected] до 10 октомври. Основно изискване е разказите да не надвишават 3 страници с формат А4 и шрифт 12. Имената на популярните лица, които ще четат в поредното издание на инициативата ще бъдат обявени съвсем скоро.

Входът, както винаги е свободен.

За „Пощенска кутия за приказки":

„Пощенска кутия за приказки" е проект на Гери Турийска, който вече повече от две години събира и представя истории, подчинени на месечна тема. За всяко четене се селектират десет атрактивни разказа, които се представят пред публика от популярни лица-актьори, музиканти, журналисти. Сред темите до момента са „Вашето обаждане е важно за нас", „Аз си знаех, че ще стане така", „Всичко ще бъде наред", „Любовни писма", „Повече няма да правя така", „Отворено писмо", „Не е това, което изглежда", „Игра на думи", „Имам една добра и една лоша новина" и др. Темите са отворени за проза, поезия, музика и всичко онова, което провокира или е носител на творческия дух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай