Стилиян Иванов разкрива тайните на земите ни

Стилиян Иванов разкрива тайните на земите ни | StandartNews.com

Някои от големите тайни на земите ни са разкрити в третата част на документалния филм на режисьора Стилиян Иванов "И това е България". Премиерата е на 6 октомври в столичния хотел "Маринела".

Светът на прадедите ни оживява в картина и звук. Богове и герои, царе и пророци, природни стихии и човешки творения предават своите послания чрез необикновен наш съвременник - ясновидката Ивелина Христова. Тя беше изследвана в единствената интердисциплинарна лаборатория за екстраординерни феномени. В университетска среда специалисти от областта на химията, биологията, физиката, лингвистиката и медицината са създали методология, чрез която потвърждават или отхвърлят необикновените заложби на кандидат-ясновидци и лечители.

Учените регистрираха способността на Ивелина да влияе върху материята, променяйки спектралната характеристика на различни разтвори. Тя съвсем точно диагностицира редките заболяванията на непозната за нея жена, както и успява да разчете текст на древен език. Заключението на учените е, че Ивелина надниква в скрити светове, давайки точни описания на обекти и събития.

След Оходен и Яйлата, след Мадара и Белинташ, след Татул и Перперикон, Ивелина ще разкаже за античните ни корени, за християнското минало и за следите от исляма по нашите земи.

Консултанти на лентата са доцент Йорданка Пенева, православният свещеник отец Роберто и дервишът от Иран Мохамед Чоубдари. Меценати на проекта са бизнес дамата Гергана Ташкова и семейство Трънкарови от Монреал.
Екипът на документалната трилогия е убеден, че независимо от това кога и как сме намерили Бога, именно търсенето му в безкрая на времето ни е правело човеци. "Твоето произнасяне на Моето Име е Моят отговор. Твоят копнеж по Мен е Моето послание към теб. Всички твои опити да стигнеш до Мен са всъщност Моите опити да стигна до теб."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай