Мускетарите атакуват по БНТ

Мускетарите атакуват по БНТ | StandartNews.com

Хитовата британска поредица "Мускетарите" стартира на 22 февруари по БНТ. Всеки понеделник, вторник и петък от 22 часа зрителите ще следят историята на Атос, Портос, Арамис и Дартанян, които бдят за сигурността на Краля и Франция. Действието се развива през XVII век, когато на власт е Луи XIII. Сериалът на Би Би Си е съвременен прочит на прочутия роман на Александър Дюма "Тримата мускетари". В ролите влизат Том Бърк (Атос), Сантяго Кабрера (Арамис), Хауърд Чарлс (Портос) и Люк Паскуалино (ДТАртанян), а режисьор на лентата е Ейдриън Ходжис. Рейтингът на досегашните три сезона в световния сайт за кино и телевизия "IMbd" e 7, 8 от 10 пункта.

Всички епизоди са заснети на различни места в Чехия. Том Бърк разказва, че още от първия ден завързали приятелства в екипа. "Обичам Прага - тя стана любима на всички.

Много държим на дамите, с които работим

На терена беше вълнуващо - нищо не ни липсваше, включително и смехът. Чувството за хумор много помага в нашата професията, която преди всичко е на енергийно ниво". Четиримата толкова добре се опознали, че дори всеки от тях научил какво дразни другия и в дреболиите. Том Бърк е познат на зрителите от филмите "Only God Forgives" и "The Hour". Самият той се възхищава от френската литература и кино. Любимите му екранни саги са "Кралица Марго" (1994) и "Граф Монте Кристо" (1998) с Жерар Депардийо. Адаптациите по романите на Дюма винаги го вдъхновяват. "Отмъщението е очевидно широко разпространена тема в тях. Има много истории в този жанр - но това, което Дюма описва така брилянтно, е цената на отмъщението за отмъстителя. И най-вече - как тя може да го съсипе", разказва актьорът.

Хауърд Чарлс също набляга в интервютата си на доверите между колегите. Споделя, че благодарение на сериала е

започнал да живее по-добре и по-здравословно

Ролята му на Портос изисквала това, но усилията актьорът не определя като "жертва", а напротив. Други филми, от които Чарлс е познат, са късометражният "Звук" от 2011-а и "&ME" от 2013-а. Хауърд има и награди за участията си в нашумели спектакли.
Сантяго Кабрера (Арамис) най-много харесва в героя си чувството му за хумор, дори понякога то да е с черен нюанс. Той и аверите му са репетирали всяка от бойните сцени най-малко по шест или седем пъти. Било е доста изтощаващо и чувствал как към края на сезона тялото му "изключвало". Актьорът е роден в Каракас, но детството му минава в Англия, Румъния, САЩ и Испания. Завършва престижния Драматичен колеж в Лондон, а пробив в кариерата му носи ролята в сериала на Ен Би Си "Герои". В него Кабрера играе Айзък Мендез,

пристрастен към наркотиците и любовта

артист, който рисува бъдещето и прелъстява с мъжествения си чар. Преди да стане актьор обаче, венецуелецът планирал да се занимава с футбол. Сцената обаче надделяла.

Люк Паскуалино, който играе ДТАртанян, си спомня забавна история. Том се опитва да се качи на коня си, като пъха крака си в стремето. Жребецът обаче побягва и влачи актьора няколко метра. Паскуалино е роден в Петербург, Англия, а фамилията наследява от родителите си - италианци от Сицилия и Неапол. Завършва Станфордския център по изкуства, където посещава занятия по драма. Сред известните му филми са "Battlestar Galactica: Blood & Chrome" (2012) и "Snowpiercer" (2013).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай