Лора и Стоян от "Бон апети" с първа кулинарна книга

Лора и Стоян от "Бон апети" с първа кулинарна книга | StandartNews.com

София. Първата книга на чаровните кулинари от предаването "Бон Апети" по Нова тв вече е факт. Лора и Стоян представиха "Сезони в кухнята" в книжарница „Хеликон" в София.

Книгата бе представена в Деня на християнското семейство, когато по традиция домочадието сяда на масата с чаша вино в ръка и топла питка.

„Без да си се опитал да си по-смел и свободен в кухнята, няма как да знаеш дали в теб не се крие един кулинарен Вивалди", каза усмихнатата Лора Найденова след премиерата.

„Нямам любима рецепта. Все едно някой родител с три деца да каже кое е любимото му. Когато имам мотив да изненадам и зарадвам близък човек, търся нещо специално, което да покаже отношението ми към него, без да е самоцелно и претенциозно", отбеляза Стоян Сейменски.

Книгата на кулинарното дуо включва 100 непознати авторски рецепти, разпределени по сезони. Пролетните са розово-зелени, лятото ухае на „Сладолед от диня" и „Пълнени патлаждани", есента изкушава с „Пилешко филе с дюли и сметана" и „Тосканска гъбена супа". Сред зимните предложения на Лора и Стоян са „Салата от хрупкава тиква" и „Пълнен шаран", съобщават от Нова тв.

"Сезони в кухнята" е както за начинаещи, така и за по-напреднали кулинари, споделят Лора и Стоян, които дадоха автографи след края на представянето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай