Боксова драма разказва за Роберто Дюран

Боксова драма разказва за Роберто Дюран  | StandartNews.com

Филмът "Юмруци от камък" е новият предстоящ кинохит. Лентата проследява живота на боксьора Роберто Дюран от първоначалните му успехи до двубоя срещу Шугър Леонард през 1980 година, който се превърна в исторически. Дюран дебютира на боксовия ринг през 1968 година, когато е само на 16 и много бързо се превръща в сензация.

Известен в спортните среди като "Manos de piedra" ("Ръце от камък"), той успява да спечели няколко световни титли и в момента е смятан за един от най-добрите боксьори на всички времена. Но през 1980 година, в двубой срещу Шугър Рей Леонард, Дюран шокира спортния свят с действията си. В осмия рунд от срещата и видимо в добра форма, той заявява на рефера, "Стига толкова", и напуска ринга, без да даде смислено обяснение за действията си.

По-късно Дюран заяви, че е получил силни болки в стомаха и това е била причината за решението му. Но няколко години след двубоя неговият мениджър Карлос Елета споделя: "Дюран не напусна заради болки в корема. Той напусна от срам". Сценарист и режисьор на лентата е Джонатан Якубовиц. В главните роли са Едгар Рамирес, Робърт де Ниро, Анди Гарсия, Ана де Армас, Ъшър, Гаел Гарсия Бернал, Оскар Джаенада, Рубен Блейдс, Тего Калдерон и Робин Дуран.

"Юмруци от камък" ****

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай