ВМРО: Турция участва в българската политика чрез ГЕРБ

ВМРО: Турция участва в българската политика чрез ГЕРБ | StandartNews.com

София. Поздравленията и пожеланята за успех на изборите, които отправи турският премиер Реджеп Таип Ердоган към Бойко Борисов са политическа реклама, която представлява недопустима външна намеса в деликатната ситуаци , в която се намира страната ни. Това съобщи в писмо до медиите пресцентъра на ВМРО.

Според "войводите" Турция очевидно сочи своите фаворити в изборите и това са ГЕРБ. Фактът, че ГЕРБ сами разпространяват тази информация, показва паническата ситуация, в която изпада партията, след последните разкрития за срастване на власти от мафиотски тип, съобщават те.

"ВМРО напомня на българите, че именно ГЕРБ години наред заблуждава с реторика против турската етническа партия ДПС. Сега обаче ГЕРБ никак не се свени да се кичи с благоволението на Анкара. Така ГЕРБ скандално превръща Турция в участник в българския политически процес", допълват от партията.

Те допълват: "Вече е ясно, че с политиката си ГЕРБ превръща България в троянски кон на Турция в Европа.
Случката идва седмици след като подобна агитация направи и партията на Касим Дал и Корман Исмаилов. В листовка те също „рекламират" своя среща с Ердоган. Само преди дни ВМРО поиска среща с премиера Марин Райков по повод агитация на турски език от страна на въпросната партия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай