Карта с времето в България
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Пловдив-област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София-oбласт Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

"Сред политическите сили в новия парламент няма морални девственици" - Марин Райков, министър-председател на служебното правителство


Виж всички новини

Новини за партия

Атака БСП ГЕРБ ДПС РЗС СДС ДСБ България на Гражданите ГОРД Лидер

Новини по МИР

София Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград Русе Силистра Сливен Смолян Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Виж всички проучвания


Виж всички интервюта

Виж всички от любопитно

Кога:
12 май 2013 г. Гласува се от 07.00 ч. до 20.00 ч., при опашки и до 21.00 ч.

Кой:
Право на глас имат всички пълнолетни български граждани. Нужен Ви е документ за самоличност или документ, че сте подали заявление за издаване на нов.

Къде:
За да гласувате, трябва да сте вписани в избирателен списьк с трите си имена и постоянен адрес. Справки за адреса и избирателната секция: на сайта на ГРАО. За справка по телефона изпратете SMS с ЕГН на единен номер 18 429 или безплатно обаждане на 0 800 14 726.

Как:
В интегралната бюлетината са изписани партиите/коалициите и първите трима кандидати в листата. Гласувайте със знак Х със син химикал. Хиксът не бива да излиза от квадратчето пред името на кандидата/партията, не бива да прилича на знака плюс (+) и на бюлетината не бива да се поставят никакви други знаци, за да бъде тя действителна.
Опитайте цюрихския избороводител – 12 хиляди вече са проверили предпочитанията си на „Време за избор”

Двоумите се коя партия най-пълно отговаря на вашите убеждения? Край на терзанията ви ще сложи интернет-платформата „Време за избор”. Проектът е създаден по концепция на Центъра за електронна демокрация към Цюрихския университет. Българската версия пък е дело на швейцарски изследователи заедно с учени от Нов Български университет начело с доц. Антоний Гълъбов и Европейския институт, обясни един от разработчиците д-р Борислав Мавров.

Избороводителят ще помогне на политически активните хора да рационализират своите предпочитания. За въпросника с 30 твърдения са използвани официалните програми на партиите, речи и изявления на политически лидери.

Цюрихският избороводител е изпробван успешно на последните избори в Румъния, Гърция и Кипър. Преди това е бил пуснат в действие в Латинска Америка и на местния вот в Лондон.

Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент