Халкидики почерня от наши S класи

Халкидики почерня от наши S класи | StandartNews.com

Зърнените босове смениха Слънчев бряг и Златните с вили на ръкавите

Български джипове и мерцедеси напълниха курортите в Гърция. На Халкидики всяка трета кола е с нашенски номер, твърдят туристи. Повечето от автомобилите са луксозни и носят номера от Стара Загора, Добрич и Кюстендил. "Зърнените и черешовите босове са сменили Албена и Слънчев бряг с ръкавите у комшиите", коментират туристите.

Българите предпочитат да почиват в малки къщи край морето. "Тук никой не търси ол инклузив комплекси, а малки вили с плажове и тераси. По морската ивица има хиляди заведения, където хората хапват всякакви деликатеси на цени като в България". Обяд за двама с аперитив и риба излиза между 20 и 30 евро. По родното ни Черноморие цената е същата, но качеството не е гарантирано", разказват хората, избрали да почиват в южната ни съседка.

Тузарите с лимузините пък търсят луксозни къщи на самия бряг. Повечето комплекси в Халкидики предлагат точни такива сгради. Става дума за вили по 100-150 квадратни метра, в които могат да се наставят две или три семейства. Те имат големи дворове, а повечето разполагат и със собствени басейни.

"Точно пред такива къщи са паркирани българските лимузини от Кюстендил, Стара Загора и Добрич", разказват туристи. Наемът на сградата варира между 90 и 150 евро на ден в зависимост от екстрите вътре. По-луксозните имоти предлагат и обслужване от камериерки, които всеки ден почистват стаите. В някои вили има малки ресторанти, където всеки ден се готви по желание на гостите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай