16:35 ч.

17.05.17

2 мин.

0

4

0

КРИБ в Перник подкрепя златодобива в Трънско

от Руми Борисова |

КРИБ в Перник подкрепя златодобива в Трънско

Регионална организация в Перник на най-голямото сдружение на работодателите - КРИБ, подкрепя инвестиционното намерение за златодобив в Трънско. Това беше подчертано на годишното отчетно-изборно събрание на организацията. "КРИБ категорично застава зад дъщерната фирма на „Асарел медет" – „Евромакс Сървисиз", която иска концесия за добив на златни и сребърни руди в Трън и която ще инвестира в района 250 млн. евро", обяви Георги Милев, който беше преизбран за председател на сдружението. Той аргументира подкрепата на организацията с предстоящото създаване на голям брой работни места, както и със създаването на работа за пернишкия бизнес. Инвестицията тотално ще раздвижи западналия Трънски край, убеден е Милев. По думите му провеждането на референдум за златодобива в община Трън би било противоконституционно, тъй като само държавата може да се разпорежда с подземните богатства на страната.
В момента в КРИБ-Перник членуват 45 фирми, а при учредяването му бяха 25, подчерта Георги Милев и поясни, че желаещите да се включат в бизнес обединението са много, но възприетите критерии за повече открити работни места и почтеност към държавата и местната власт налагат ограничения. Досега искахме политиците да не ни пречат, сега искаме да ни помагат, посочи той и допълни, че преждевременната оставка на второто правителство на Бойко Борисов и последвалите пет месеца са коствали много на бизнеса и сега се наваксват.
Сдружението на пернишкия бизнес иска съдействие от държавата с мерки срещу фалшивите болнични листове. За 2016 г. броят на изплатените от фирмите отпуски по болест е с 2/3 по-голям от този за предходната година, коментира Милев. Големият брой болнични листа ни кара да мислим, че при издаването им има нещо нередно, а това ощетява както работодателите, така и НОИ, заяви още той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:38 · 18.05.2017
Не разбирам , защо КРИБ не желае да чуе мнението на местните хора !Нали именно заради тях са инвестиционните им намерения, за да бъдат те по богати и да живеят по добре ! Тогава ...
Потребител · 08:43 · 18.05.2017
Оставете КРИБ и онези от Асарел -Медет - те ви разказват сладки и медени. Накарайте тези от катедрата за брагородни и редки метали към ХТМУ и учените от Института по металургия към БАН да проучат поректа за извличане на благородни метали от рудата и да кажат мнението си за неговата безопасност.Впрочем, металурзите се обединиха с хората на Цоцорков-Цоло Вутов- Вълканов, така че и тяхното мнение не е меродавно. Мисля,че синдикатите правиха преди време сериозно поручване по този въпрос.
Потребител · 02:23 · 18.05.2017
Ами много ясно, айдуците се подкрепят. А и нали се сещаме че Милев няма да се изказва така ако не е забъркан в златната афера. На такива престъпници въобще не им пука че ще ви съсипят природата. Качват се на самолетчето и отиват да се пекат под палмите. а вие пийте една студена вода....с уран.
Потребител · 16:41 · 17.05.2017
КРИБ подкрепя и режима на водата заради урана в Хасково и на други места, в интерес на бизнеса!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент