17:30 ч.

11.07.17

2 мин.

0

0

0

Правят пречиствателна станция за водата в Котел

от редактор |

Правят пречиствателна станция за водата в Котел

Зам.-министърът на регионалното развитие инж. Валентин Йовев и кметът на община Котел Коста Каранашев направиха първа копка за строежа на нова пречиствателна станция за питейни води в града. Проектът е на стойност 1,8 млн. лв., от които 350 000 лв. се осигуряват от Министерството на регионалното развитие.


Пречиствателната станция ще пречиства 200 куб. метра вода на час от карстовия извор на р. Изворска, който снабдява града, чрез реагентна обработка и филтриране през бързи пясъчни филтри. След това водата ще се обеззаразява, с което ще се гарантира високото й качество. Със строителството на пречиствателната станция ще се реши проблемът с варовика и замътването на водата в града при обилни валежи.


„Надявам се в рамките на предвидения срок съоръжението да бъде готово. Изпълнителят на строителните работи е сериозен. Местната управа има огромна заслуга за изготвяне и защитаване на проекта, затова поздравявам кмета за неговата настоятелност да го реализира", заяви зам.-министър Йовев.


„Положихме много усилия, за да реализираме пречиствателната станция. Основната заслуга, да имаме това съоръжение, е на министър Николай Нанков, на който поднасяме своите благодарности. Решаваме един от сериозните ни проблеми с качеството на водата", посочи кметът Коста Каранашев. Той допълни, че със средства на ВиК ще се подмени и водопровода по улиците „Проф. Павлов" и „Луда Камчия" в Котел, които предстои да се асфалтират.


Зам.-министър Валентин Йовев заяви, че с бюджетни пари ще се завърши пречиствателната станция за питейни води на Сливен.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент