09:05 ч.

13.10.17

2 мин.

0

5

0

Овчаров: Мургавите с каруците може да вдигат и оборудването в Белене

от редактор |

Овчаров: Мургавите с каруците може да вдигат и оборудването в Белене

Бившият министър обяви, че е пенсионер на максимална ставка


Оборудването за АЕЦ "Белене" е захвърлено сред природата, не се съхранява както трябва. Това може да го компрометира и то да не може да се използва повече, обяви пред bTV бившият енергиен министър Румен Овчаров.


80% от него вече е на площадката.  Вече половин година то пристига, обаче е захвърлено сред природата. На площадката в Белене преди бе съхранявано оборудване. Вместо да ходят при руснаците и те да им вземат куп пари, да потърсят тези специалисти, които съхраняваха оборудване преди, заяви още той.


Зависим отново от руската страна, която може да каже, че оборудването е повредено, защото не е съхранявано правилно и да се окажем с един куп скъпо старо желязо, което не можем да продадем. Не дай си Боже, да дойдат и онези мургавите с каруците и да го вдигнат, предупреди Овчаров.


Бях предвидил, че "Росатом" ще ни осъди за АЕЦ „Белене" и го обявих публично. Заявих, че реакторите може да ги закарат в Банкя и да ги сложат там като паметници на глупостта. Борисов след това мое изказване заяви: "Овчаров да внимава!" Последва ровене по папките за "Белене", после повдигане на обвинение за "Бобов дол". Прокуратурата беше написала, че се плаща концесионна такса за Бобов дол, а тя беше отпаднала, уточни социалистът.


Когато не знаеш къде отиваш, със сигурност отиваш в грешната посока, цитирам Тери Пратчет. Такъв е случаят АЕЦ "Белене". Глупави и наивни са приказките на власта, че някой ще дойде и ще построи централа без държавата да знае, тъй като държавата носи отговорност за тази централа, отсече той.


"Кумгейт" е модел на управление в държавата, смята бившият енергиен министър. Бойко Борисов прави каквото си иска в държавата, Делян Добрев прави каквото си иска в Хасково - това е моделът, заяви Овчаров.


Проблемът не е "Емко", а "Дунарит" като стана ясно, че той ще става собственост на Емилиян Гебрев", добави той. 


Запитан с какво се занимава сега, Румен Овчаров разкри, че вече е пенсионер и получава максимална пенсия, защото през целия си трудов стаж не е пропускал да се осигурява на максималната ставка.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:15 · 01.11.2017
Тез мургавите и вий комунягите си приличате ако не крадете и ако не лъжете не можете да заспите нощем , и най-големия ви враг са пазарната икономика и спазването на законите. Затова РОвч сме последни в Европа и надежда за оправяне не се вижда в бъдещето.
Потребител · 18:01 · 24.10.2017
Както показва фамилията ти си Овча п,ка.Такъв си се родил,такъв ще си умреш.Много знаеш нещата,ама малко ги прилагаш!?Преди все Костов ти беше виновен,сега пък Борисов ти виновен.А в себе си и в шибаната си партия вина не виждаш никаква??След като надроби ти лично попарите с реакторите,заедно с другите червени търмъци “специалисти“,мисля,че ще е най уместно да млъкнеш и да престанеш да чуруликаш!Ако е могло да се направи централа,да си я направил,ама то краденето и правенето май нямат нищо общо и съботажът като добавка!
Потребител · 13:15 · 14.10.2017
Каквото и да направят, няма да успеят да дигнат колкото теб.
Потребител · 09:12 · 13.10.2017
За безстопанственост също трябва да се съдят, а за да дойдат мургавите , значи полицаите са прибрали пак подкупа
Потребител · 13:53 · 14.10.2017
@Потребител Овчаров е ЧЕРВЕН ФАШИСТ - разделя нацията на "бели и мургави" крадци!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент