21:35 ч.

15.05.15

1 мин.

3488

0

0

Индустрията иска от КЕВР яснота за цените на тока

от Стандарт |

Индустрията иска от КЕВР яснота за цените на тока

Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК) и Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ)настояват пред КЕВР за повече предвидимост в регулацията на електроенергийния пазар. Инвестиционната среда в България е силно дестабилизирана от непрекъсната смяната на правилата, се казва в отворено писмо на БФИЕК и БАМИ. Свободният пазар на електроенергия у нас чака отговор на следните въпроси: 1. Каква ще е квотата на АЕЦ "Козлодуй" за регулирания пазар? 2. Очаква ли се промяна в правилата за търговия с еленергия през следващите месеци? Индустрията настоява КЕВР да въведе стриктен график при изменения в ценовата и регулаторна рамка и очаква пътната карта на промените преди края на май. Тя иска и КЕВР да покаже каква е тежестта на всеки отделен елемент в добавката "Задължения към обществото" - зелена и кафява енергия, и невъзстановяеми разходи.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент