12:10 ч.

03.01.18

1 мин.

0

5

0

Откриха древни ценности и оръжия до стените на Троянския манастир

от редактор |

Откриха древни ценности и оръжия до стените на Троянския манастир

Древни ценности и оръжия са били открити до стените на Троянския манастир "Успение Богородично", съобщи игуменът на светата обител Величкия епископ Сионий. По думите му, при прокопаване на дренаж и разчистване на манастирското гробище, работници са намерили върхове на копия и стрели, сечени монети, пръстени, кръстчета и други предмети.


Уникална находка от 1876 година откриха в Троянския манастир


Според него, след всеки дъжд пръстта се отмивала и излизали нови артефакти.


Находките вече били изложени в обновения музей на манастира.


Дядо Сионий каза още, че в костницата под олтара на храма имало древна колона с плоча върху нея, зазидана в основите му.


Игуменът смята, че ако се направят нови проучвания, може да се окаже, че манастирът е съществувал много преди 1600-та година, когато се предполага че е основан.


Епископ Сионий поясни, че чрез Светия синод на Българската православна църква ще се обърне към Министерството на културата, за да се предприемат необходимите действия за проучване, което по думите му, може да промени историята на светата обител.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:04 · 04.01.2018
Божке ле, как са пропуснали да вметнат, че еди кога си манастирът е бил опожарен и разграбен от хайдуците, пардон, от турците.
Потребител · 10:23 · 04.01.2018
Потомците на Кради Марко Тотев отдавна са разбали, че са долнопробна мангасарска сган.
Потребител · 22:54 · 03.01.2018
Я какви полуграмотни, с посрани от злоба коментатори имало ...
501 · 21:21 · 03.01.2018
Как да не ги проклинаш за робската ангария в трудови войски, за черната гастарбайтерщина, на която обрекоха половината от населението на страната ! Слава Богу и Аллаху, през 1989 г. братята мюслими с братската помощ на Велика Турция и съюзниците и, отхвърлиха деспотско~тираничното иго на тази мангасарска скатина~ бугарина. След това се изхрачиха върху него и го пратиха на х.й. И вот Балканският арслан, абасран, като видя, че няма какво да краде,за да не пукне от глад, сике, сике, нарами дисагите и тръгна към таз тежка чужбина.
500 · 21:09 · 03.01.2018
Само една мародерска кратуна като бугарската, може да измисли зловещата приказка за робството, която се превърна в чума за хайдушкото му племе. Гледаш ги тези нещастни роби, какви прекрасни църкви и манастири са построили, за чудо и приказ, по~хубави и по~богати от джамиите и медресетата на "поробителите". И къщята, конаците и школата им по нищо не отстъпват на "робовладелците" ~ даже са по~красиви. Е, как ся да не им теглиш една п....а майна !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент