ПЕС натиска БСП за Истанбулската конвенция и гей-браковете

ПЕС натиска БСП за Истанбулската конвенция и гей-браковете | StandartNews.com

ПЕС вече натиска БСП не само да подкрепи Истанбулската конвенция, но и да даде рамо на признаването на гей браковете и осиновяването на деца от гей двойки след решението на съда в Люксембург.

Това стана ясно от експозето на соцлидерката пред червения пленум, научи Канал 3. Соцлидерката разкрила на своите, че има и намеци за замразяване на членството на соцпартията в ПЕС, ако БСП откаже да се съобрази с тяхната воля.

Нинова била категорична, че няма да отстъпи от позицията си до момента по Истанбулската конвенция и по новите желания на европейските социалисти.

"Честно и почтено пред вас заявявам, че имам е сериозен проблем с ПЕС, който не искам да имаме и затова ви моля да го решим заедно. Навсякъде, където ходя на международни срещи и има представители на ПЕС, те ни упрекват за това, че не подкрепяме Истанбулската конвенция", е казала соцлидерката пред съпартийците си, твърди Канал 3.

Тя изтъкнала още, че политиката се прави от компромиси и това е безспорно, но няма как да преглътне Истанбулската конвенция, признаването на гей браковете и осиновяването на деца от еднополови двойки. "Но не ме карайте да правя този компромис", призовала пленума соцлидерката, като добавила, че все пак окончателното решение принадлежи на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай