Марешки: Да се поздравим не само с нова сесия, а и с начало на предизборна кампания

Снимка: БГНЕС архив

Марешки: Да се поздравим не само с нова сесия, а и с начало на предизборна кампания  | StandartNews.com

Като ви слушам, може би трябва да ви поздравя не само за откриването на новата сесия, а и за началото на новата предизборна кампания, виждаме в изявите на някои лидери, че изведнъж се загрижиха за народа и пак отвориха торбите с фалшиви обещания, коментира той. "Този номер надали отново ще мине. Дела трябват, колеги, не думи. Затова ние от "Воля" настояваме тази сесия да е много по-ползотворна и резултатна от предишната", заяви лидерът на „Воля" веселин Марешки в реч при откриването на новия парламентарен сезон.
"Призоваваме ви към повече прагматизъм и ефективност на решенията, по-малко празни приказки и излишни дебати, чиято единствена цел е да почешат егото на някой депутат пред камерите на телевизията", каза Марешки.
„Коалиционните партньори се карат в публичното пространство. Други стягат партийните редици, трети си правят кресливи пиар акции", разкритикува управляващи и опозиция Веселин Марешки. Според него се забравят тези, които са пратили политиците във властта. „Сега, като отидете при хората, уважаеми колеги от БСП, ще разберете и ще видите", обърна се Марешки към опозицията.
Нека Народното събрание да започне да работи по-ефективно и в интерес на българските граждани. Това заяви при откриване на есенната сесия на парламента председателят на партия "Воля" Веселин Марешки в декларация от името на групата.
"На хоризонта са изборите за Европейски парламент и за местни органи на управление. Кампанията за тях очевидно вече е започнала. Коалиционните партньори се карат постоянно в публичното пространство, мислейки, че хората не помнят какво са правили доскоро заедно, други стягат вътрешнопартийните редици, трети правят красиви пиар акции. Някъде в целия този шум остава забравен най-важният - българският гражданин. Този, който ни е изпратил тук да работим първо за него", заяви Марешки.
По думите му има две Българии - едната се е барикадирала зад дебелите стени на висшите държавни институции и гледа на всяка цена да се задържи по-дълго там, а другата са хората, които едвам свързват двата края, вземат заробващи бързи кредити, купуват второ качество храна в магазините. "Пропастта между двете Българии вече е огромна. Бездействието, некомпетентността и корупцията на едната България унищожава другата", каза председателят на "Воля". Според него тази пропаст може да бъде запълнена само ако всеки ден политиците правят нещо полезно за хората. Нито един парламентарен ден няма стойност, ако през този ден не сме направили поне едно конкретно нещо, за да подобрим живота на народа ни, каза Марешки.
"За нас от "Воля" на първо място са българските граждани. Доказали сме го категорично с делата си още преди да влезем в политиката", каза той. В институциите трябва да има трезвомислещи и трезви хора, които разсъждават и знаят какво хората очакват от тях, посочи Марешки. Силно вярваме, че българите вече се събуждат и за в бъдеще ще гласуват доверие на политици, които служат на народа, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай