Канят Гинка Върбакова в парламента за обяснения

Канят Гинка Върбакова в парламента за обяснения | StandartNews.com

Придобилата печална слава покрай сделката с ЧЕЗ Гинка Върбакова утре се очаква да прекрачи прага на Народното събрание. Ако разбира се, се отзове на поканата на Делян Добрев.

"Отправили сме покана към представителя на купувача - Гинка Върбакова, оповести председателят на енергийната комисия в НС Делян Добрев пред медиите в парламента. Надявам се тя да се отзове на утрешната среща, за да й зададем всичките въпроси, допълни депутатът от ГЕРБ.

По повод настояването на БСП да бъде поканена и Българската банка за развитие, която стояла зад купувача на ЧЕЗ, Делян Добрев изрази опасение, че ще наруши засекретяването на данните, внесени от МС в НС вчера.

"Притеснението ни да каним банки е, че по този начин нарушаваме класифицирания документ на МС, защото така казваме кои са банките, изброени вътре", обясни Добрев.

И призова социалистите те да кажат кои са банките и да поканят представители на всичките изброени, три на брой, издаде още той.

Попитан дали наистина въпросната справка е един хвърчащ лист без подпис и печат, депутатът от ГЕРБ коментира: "Има засекретен документ в деловодството на НС, колегите от БСП да кажат повече".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай