10:15 ч.

22.10.16

2 мин.

0

0

0
Вдигнаха наемите в София с 5-10%
Снимка: БГНЕС, архив

Сред причините за това е дефицит на апартаменти на пазара


Наемите в София се повишиха с 5-10% за година, сочат данните на агенциите за недвижими имоти. Според консултантската компания PRIMO, най-голямо увеличение на наемите е регистрирано в столичния кв. "Младост". Основен двигател на увеличението на наемните равнища там е 4-ти микрорайон на квартала, където е регистрирано повишение от 11% за година. В края на първата половина на 2015 г. двустаен апартамент в района се е давал средно за 597 лв. на месец, а по същото време тази година наемът вече е 663 лв. При едностайните жилища в "Студентски град" ръстът е 10%. "В столицата има негостиг на жилища, които се отдават под наем, но няма сериозен ръст на наемите. На годишна база ръстът е между 5% и 7%", каза за "Стандарт" Младен Митов от агенция "Явлена". Според Илиана Василева, зам.-председател на "Сдружение Брокери на имоти", през последния месец не се отчита увеличение на наемите в София. Ръст е имало през август и септември, а сега нивата се задържат.


От консултантската компания PRIMO обаче подчертават, че увеличението на наемите не е здравословно за пазара и има сериозен риск от "прегряване" и намаляване на сделките, още повече, че "сезонът на наемите" вече отминава. При принцип най-голямо търсене на жилища под наем има през август и септември, когато новоприети студенти трябва да си намерят квартира. Много работещи хора също използват лятото, за да си намерят нов дом.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент