Върнаха лекарството на 9-годишния Симеон

Върнаха лекарството на 9-годишния Симеон  | StandartNews.com

Неизвестни лица са върнали лекарството на 9-годишният Симеон от София, който е болен от хемофилия тип А - генетично заболяване.

Медикаментът бил опакован в черен плик в двор на училище. Родителите разпознали лекарството на сина си на снимка, съобщи преди минути БНТ.

За съжаление обаче най-вероятно лекарството няма да може да бъде използвано, тъй като са нарушени изискванията за съхранение.

В понеделник по обяд бащата на Симеон паркира на столичната ул. "Стефан Тошев" в жк "Красно село". Има работа при приятел. Спира колата, заключва я, преминава на отсрещния тротоар, разменя си две думи с него, взема документ, който трябва да му бъде връчен, и се връща. "Той дори не е влизал някъде в някаква сграда. Времето, за което е пресичал улицата и е бил с гръб, разменяйки си две думи с човека, с който се е срещнал, през това време случката се е случила", разказа пред БНТ майката на детето Виктория Нешева-Илиева. Мъжът й буквално изпуснал колата от поглед за 5 минути

Когато се връща при автомобила, вижда, че чантата с медикаментите я няма и подава сигнал на тел. 112. Според полицията, централното заключване на колата е било заглушено. Така крадецът е взел лекарствата посред бял ден на оживената улица и не е забелязан от никого. Едва ли обаче е знаел, че в чантата има животоспасяващо лекарство.

Отчаяната майка Виктория Нешева-Илиева се разплака в ефира на телевизията и помоли за помощ във "Фейсбук". Обърна се и към крадците с апел да върнат лекарството, което е индивидуално и не може да се ползва при други пациенти, както и да бъде препродадено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай