Топченгета стават посланици на Чудесата

Топченгета стават посланици на Чудесата | StandartNews.com

100 висши полицаи ще разгледат Боянската църква, Цари Мали град и Рилския манастир

Сто висши полицейски служители, криминалисти и психолози ще станат посланици на Чудесата на България. Топченгетата от САЩ, Китай, Япония, Тайланд, Индонезия, Гана, Ямайка и други страни от Европа, Азия, Африка и Америка ще разгледат родни културно-исторически забележителности, ще се запознаят с розобера, производство на розово масло и винарството у нас.

Гости ще участват в 25-ата среща на Международния симпозиум на полицейските ръководители, съобщиха от МВР. На нея ще бъдат обсъдени глобалните подходи при превенция на престъпността и насилието, стратегиите за противодействие, добрите практики и възможностите за подобряване на безопасността на гражданите и подпомагането на жертвите на престъпления. Като част от съпътстващата програма пък са предвидени обиколки по забележителностите ни, обясни Александрина Тодорова от компанията, която организира туровете по атракциите. По време на визитата си у нас топченгетата ще видят стенописите на защитената от ЮНЕСКО Боянска църква, новото чудо край София - Цари Мали град, афмитеатъра в Арена ди Сердика в столицата и съкровищата в Националния исторически музей. Част от гостите са поискали да видят и тракийската гробница край Старосел, както и да опитат местни вина. Най-класните гроздови еликсири пък ще потеглят за чужбина като част от колекциите с отбрани вина на любителите на питието на боговете.

Голяма част от висшите полицаи са дошли с достатъчно предварителна информация за родните културни забележителности и имат собствени изисквания за атракции, които да посетят на частни обиколки. Най-голям е интересът към включените в списъка на ЮНЕСКО Рилски манастир и старият град в Несебър. Някои от гостите проявили интерес към Стария Пловдив.

"Гостите ни са изключително ерудирани, любопитни и позитивно настроени. Надяваме се всеки от тях да отнесе в родината си скъп спомен от прекрасната страна, в която живеем, да разкаже за нея и един ден отново да се върне", обобщава Тодорова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай