ТУРИСТИЧЕСКИЯТ БРАНШ ЗА ШАРЛОПОВ: Губим партньор, един от най-сериозните в отрасъла

ТУРИСТИЧЕСКИЯТ БРАНШ ЗА ШАРЛОПОВ: Губим партньор, един от най-сериозните в отрасъла | StandartNews.com

Министърът на туризма и целият туристически бранш поднесоха своите съболезнования Бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели "Шарлопов комплекс", е починал миналата нощ в съня си след кратко боледуване.

Съболезнования изказа и министърът на туризма Николина Ангелкова. „Разделяме се с човек, отдал много идеи и сили за устойчивото развитие на българския туризъм и СПА индустрията. Аз и моят екип губим не само прекрасен партньор и приятел, но и един от най-сериозните предприемачи и инвеститори в отрасъла, се посочва в съболезнователните адреси", казва Ангелова за бизнесмена.

По думите й името на Стефан Шарлопов ще остане завинаги свързано с демократичните ценности и е пример за неговите колеги с големия му патриотизъм и непримирим бизнес дух. Според Ангелкова хотелиерът е допринесъл за високото качество на туристическите услуги в страната и превръщането й в конкурентна дестинация.

Шарлопов винаги е взимал участие във всички важни теми свързани с туризма в родината ни. Ангажираността му бе доказана и чрез присъствието му в парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм, където бе гласуван Закона за туризма. По време на заседанието той отново апелира колегите си за обединяване на бранша и за създаване на туристическа камара.

Управителният Съвет на Български съюз по балнеология и СПА туризъм също изрази съболенования.

Той е сред учредителите и създателите на Съюза – декември 2006 г. Беше Председател и вдъхновител на БСБСПА с мисия, която ни обединяваше над 10 години. Неговата кауза беше: България - целогодишна туристическа дестинация! България на Европейската СПА карта, се казва в изявлението на БСБСПА.

Дейността му в Съюза и в професионалната му кариера беше пример за вяра в потенциала и бъдещето на българския туризъм.

Имахме шанса да работим с един патриот, който обичаше страната си и нейните традиции, който беше пример за спомоществовател и радетел на всичко българско, който подкрепяше безрезервно историята и културата на страната, която беше избрал за бъдещето на своите деца.

За нас беше чест да познаваме и да работим заедно със Стефан Шарлопов! И ще продължим неговите идеи, мечти и надежди, защото те са част от бъдещето на България.

Поклон пред паметта му!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай