С еднопосочни улици Сандански отпушва движението в центъра

С еднопосочни улици Сандански отпушва движението в центъра | StandartNews.com

Община Сандански продължава с мерките за облекчаване на трафика на моторни превозни средства в курортния град. Експерти решиха няколко улици да станат еднопосочни, за да няма задръствания в центъра на населеното място. Със заповед на кмета Кирил Котев новата организация на движението влиза в сила от 3 април /понеделник/. Еднопосочно ще се извършва движението по 6 улици – по улица „Асен Хадживасилев" в участъка от ул. „Чудомир Кантарджиев" до ул. „Юрий Гагарин", по ул. „Славчо Ковачев" – от ул. „Борис Сарафов" до бул. „Свобода", по ул. „Даскал Козарев" – от ул. „Васил Левски" до ул. „Солунска", по ул. „Перун" – от ул. „Серес" до автогарата, по ул. „Башлийца" – от ул. „Серес" до ул. „Христо Смирненски" и по ул. „Мелник" – от ул."Христо Смирненски" до ул. „Хан Аспарух".

„Работим по този проблем повече от година. Стеснихме някои тротоари, за да освободим места за паркиране. Целта ни е е да се сложи край на хаоса в движението в курортния град. Зяатова се въведе и „Синя зона" в града през ноември миналата година", каза градоначалникът на Сандански.

Общината преди време нае външен експерт, който да намери решение за по-добрата организация на движение в конфликтните точки в града. Сред предложенията бяха изграждане на кръгови кръстовища поне на пет места, както и двупосочни улици да станат еднопосочни, за да не е толкова натоварен трафикът в централната градска част.

Проведе се и акция за коли, които са извън движение и без регистрационни номера, като те се премахнаха от улиците.
За да се сложи край на задръстванията и на невъзможността да се паркира, община Сандански ще инвестира общо 350 000 лева. Решаването на въпроса с паркирането в Сандански, особено по време на празници и в почивните дни, както за местните жители, така и за гръцките автобуси и туристи е от особено значение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай