Протести срещу тока заливат страната

Протести срещу тока заливат страната  | StandartNews.com

София. Протестите срещу скъпия ток и монополите продължават. Днес те ще се проведат в 24 града на страната под надслов "Да запалим монополите" - 4.

Хората искат да се премахнат всички електроразпределителни дружества, да се разсекретят всички договори в сектора Енергетика, да се потърси отговорност на тези, които са ги подписали. Освен това демонстрантите настояват електроенергията, произведена от АЕЦ – Козлодуй, да се разпределя само на вътрешния пазар, както и да се премахне задължителното изкупуване на енергията от НЕК.

Мизерията стои зад тези протести, няма да се уморим, докато нещата не се променят, коментираха участници часове преди  шествието във Варна.

За София началото на протеста е от 11 ч на ул. "Славянска" 8, пред МИЕТ. Във фейсбук има страници за координация на протеста в останлите 23 гарда. Това са Кюстендил, Перник, Русе, Бургас, Пловдив, Силистра, Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Варна, Шумен, Белене, Ямбол, Велико Търново, Монтана, Добрич, Кърджали, Сливен, Враца, Стара Загора, Ловеч, Петрич, Видин, Дупница, Габрово, Пазарджик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай