Приключи оценката на офертите за бойни самолети

Министерски съвет ще предостави резултатите в парламента

Приключи оценката на офертите за бойни самолети | StandartNews.com

Министерство на отбраната е готово с анализа и оценката на офертите за въоръжаването на ВВС с нови бойни самолети. Офертите са три - съвместна на Португалия и САЩ, от Швеция, както и Италия. За целта бе назначена междуведомствена група, чийто председател бе на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

Ще бъде съставен протокол, който ще бъде връчен на Министерски съвет. Окончателното оповестяване на резултатите от ще стане след приемането им от правителството, което ще даде мандат за водене на преговори.

С цел осигуряване на необходимата прозрачност и приемственост в сферата на отбраната, служебното правителство е готово да предостави резултатите от работата на междуведомствената група на парламентарните сили в 44  Народно събрание.
Инвестиционният проект за придобиване на нов тип боен самолет беше утвърден с Решение на Министерския съвет от 1 април 2016 г. и предвижда на първия етап от неговата реализация да бъде сключен междуправителствен договор за придобиване на 8 броя самолети в периода 2018 – 2020 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай