Отличия за фенове на археологията

Членът на журито Евелина Христова връчва приза на шефа на Агенция Булфото Евгени Димитров

Отличия за фенове на археологията | StandartNews.com

Човек на "Стандарт" и репортерите от Булфото издирваха позабравени исторически обекти

Експедицията "Преоткрий България" получи трета награда за медиен проект

Луд умора няма - това важи и за ентусиастите от експедицията "Преоткрий България", която вече пет години популяризира малко познати или позабравени археологически обекти в родината ни. Те се провират през горски пътища, а понякога и съвсем без пътища - с джипове, предоставени от спонсори, за да извадят на бял свят въпросните обекти. Така дават своя скромен принос планините ни да станат достояние преди всичко за самите българи. А със съвети и идеи им помагат учени - професорите Христо Матанов и Валерия Фол, зам.-министърът на културата доцент Бони Петрунова, археолозите Веселин Игнатов, Константин Господинов, Георги Ганецовски.

Упорството на почитателите на българското минало бе възнаградено. Експедиция "Преоткрий България" получи награда в конкурса "PR-приз" на БДВО - трето място в категорията "PR проект на медиа". Почетният знак бе връчен на управителя на агенция Булфото Евгени Димитров - главният мотор на проекта. Той заяви, че експедицията продължава и покани нови партньори да участват в нея. За успеха на комуникациите на проекта ръководителят на експедицията благодари на ПР специалистите Людмил Каравасилев и Стоян Стоянов, а специално за подготовката за конкурса - на Стела Личева.

Тази награда е признание и за "Стандарт", който е главен медиен партньор на проекта. Вестникът дава "под наем" своя специалист по история Константин Събчев. Майстори на снимките от пътешествията са фоторепортерите Иван Василев, Тихомира Методиева, Йордан Йорданов-Дълес, Ани Петрова, Владимир Алексеев, Валери Захов и много други. Тази година - трето, догодина - първо място.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай