Напрежение и закани на протеста за смъртта на Вероника

Напрежение и закани на протеста за смъртта на Вероника | StandartNews.com

Десетки студенти, близки и съпричастни на убитата Вероника Здравкова от Велико Търново излязоха по улиците на града, скандирайки "Докога".

Повече от 500 търновци се събраха пред паметника "Майка България" в старата столица. "Смърт за убиеца", поискаха присъстващите. Желаещите да подкрепят подписка до всички институции в града за обезопасяване на районите около университета и гарата.

До 19 ч бяха събрани над 150 подписа, които бяхя подкрепени и от проф. Пламен Легкоступ, ректор на ВТУ. Председателят на общинския съвет Николай Ашиков също сложи подписа си. "Не стига, че в България не се раждат деца, а и да допускаме отгледаните ни здрави и умни рожби да бъдат затривани", каза Петко Ганчев, един от организаторите на протеста.

Между представители на областната управа и гражданите възникна спор за причините за трагедията.

Ден след като 23-годишната студентка беше открита мъртва в река Янтра, все още няма задържан по случая. Криминалистите работят по версията убийство с цел грабеж. 

Различни организации се обединиха и излязоха с обща декларация, в която главният въпрос е „Докога?". Междувременно все още няма заподозрян и задържан за убийството на Вероника. Прокуратурата и полицията вече мълчат, съобщи бТВ.

Аутопсията е доказала множество удари по главата с предмет, подобен на брадва. Прокуратурата отхвърли версията за изнасилване. Работи се по умишлено убийство с цел грабеж. Липсвала дамската чанта на жертвата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай