Нападнаха бежанци в София

Нападнаха бежанци в София | StandartNews.com

София. Двама сирийци са били нападнати и пребити от група от 25 мъже, въоръжени с ножове, колани и метални боксове в София, предаде бТВ.

Нападението е извършено около 23:00 в неделя в района на улица „Оряхово" край „Захарна фабрика". 27-годишен младеж е със счупен нос, мъж на около 35 години е с множество порезни рани на главата. С тях е бил и трети чужденец - от Ливан, който е успял да избяга.

Ранените са потърсили помощ във Военномедицинска академия. По думите на техен придружител пред btvnews.bg, от болницата са обработили раните по главата на по-възрастния пострадал, но той не е оставен за лечение в болницата. Младежът със счупения нос трябвало да изчака до сутринта, когато травмата му щяла да бъде третирана от специалист.

Двамата нападнати са сирийски граждани, а третият е ливанец, търсещи убежище в България, които още не са получили статут. Те са настанени на външни адреси.

Към момента от МВР и ВМА не потвърждават за инцидента.

Това не е първото подобно нападение в София. В началото на ноември на спирка край центъра за временно настаняване във "Военна рампа" беше намушкан 17-годишният сириец Али. Двамата му нападатели още не са намерени.

Жертва на скинари, търсели чужденци, които да бият, стана и 28-годишният българин от турски произход Метин. При задържането на биячите единият от тях признал, че са "се объркали".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай