15:00 ч.

07.09.18

2 мин.

0

1

0

МВР: Не е имало натиск върху полицаи по случая с бащата на президента в Харманли

от редактори |

МВР: Не е имало натиск върху полицаи по случая с бащата на президента в Харманли

Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента в Харманли с участието на бащата на президента. Това съобщи днес началникът на сектор "Пътен контрол" към ГД „Национална полиция" Росен Рапчев на редовен месечен брифинг в МВР. Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР при инцидента на 17 август в Харманли с участието на бащата на президента Румен Радев - Георги Радев, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието.


„Комисията установи, че са допуснати обстоятелства и нарушения при установяване на пътнотранспортното произшествие на 17 август в Харманли, в които участва и бащата на президента Румен Радев, Георги Радев", каза той. „Установено е, че служител на МВР не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин, той си поема отговорността с дисциплинарно отстраняване", обясни той.


По думите му друго нарушение от служителите на МВР при инцидента в Харманли е, че служители не са обезопасили и не са регулирали движението, след пътния инцидент. "На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието", посочи Рапчев.


Според него има измяна на първоначалните данни от инцидента, служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписи. По думите му няма информация за това, как е изтекло видеото в медийното пространство.


Министерството на вътрешните работи ще въведе временни лични карти на обвиняеми и подсъдими лица, които имат забрана за напускане на територията на страната. Това стана ясно още на редовния месечен брифинг от съобщение на заместник вътрешния министър Милко Бернер.


На брифинга не присъстваше вътрешният министър в оставка Валентин Радев, тъй като се намирал в момента в министерския съвет.


Според обясненията на шефа на ГДНП Христо Терзийски към момента поради натовареност на южната граница с Гърция гранична полиция работи по друга система и не винаги чекира личната карта на напускащия страната гражданин, а я обследва само визуално. Временните лични карти ще бъдат с различен външен вид и така ще се намали вероятността от допускане на грешка, допълниха от ръководството на МВР.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:07 · 07.09.2018
то няма нужда от натиск- те отдавна са "научени" на кого могат да пишат акт, а другите "неудобните" с морал и принципи отдавна са изчистени от системата. ВСИЧКО В ТАЯ ДЪРЖАВА- ШОПИЯ Е СОФИЙСКА ПОМИЯ И ПРОСТОТИЯ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент