07:55 ч.

13.07.18

1 мин.

0

0

0

Купуваме карти за градския транспорт и със смартфон

от редактор |

Купуваме карти за градския транспорт и със смартфон

Еднодневните и нощните карти за градския транспорт в София вече могат да бъдат купени и чрез смартфон. Столичният Център за градска мобилност предлага тази услуга, за да компенсира липсата на тикет система, чието въвеждане се бави. Проверката на контрольорите ще се състои в сканиране на кода от смартфона. За първите 1000 възползвали се от новата услуга картата ще бъде безплатна.


Дневна или нощна карта можем да купим чрез банкова карта или чрез мобилен оператор на принципа на плащането за паркиране в София. Засега обаче възможността да се купува дневна или нощна карта чрез смартфон чрез мобилен оператор е достъпна за клиентите само на един от телекомите - А1, но до края на месеца ще бъдат включени всички.


Услугата за купуване на дневни и нощни карти чрез смартфон е с цел по-добро обслужване на гражданите и по-лесен достъп до градския транспорт на столицата, каза кметът Йорданка Фандъкова. Новата пилотна услуга би трябвало да помогне. "Нова услуга, която дава възможност на пътниците през своя телефон да купуват на първо време дневни и нощни карти за пътуване. Цената на дневната карта е 4 лева, а на нощната - 2 лева. След като се проследи този пилотен проект, ще има възможност за разширение за всички превозни документи и за работа с различните партньори. Първите 1000 карти, които ще бъдат купени, са безплатни за хората, като промоция", обясни градоначалникът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент