Каката на Бойко се чувства политически репресирана

Каката на Бойко се чувства политически репресирана | StandartNews.com

София. "Чувствам се политически репресирана. Непрекъснато ми пречи, че ме коментират като сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а аз съм професионалист", обяви пред Нова телевизия сестрата на Борисов д-р Красимира Иванова.

Признанието й е предизвикано от спирането на конкурса за болница "Шейново", където тя е кандидат за директор.

По думите й конкурсът за шеф на болницата е спрян заради това, че тя има конфликт на интереси, а конфликтът е, че брат й е лидер на политическа сила.

"На 30 май бе обявен конкурсът. Има 11-членен състав на журито. Явихме се на първото отваряне на документите. Според проверката бяхме допуснати до следващия кръг преди три седмици", разказа Иванова.

"Казаха ми, че вторият етап се отлага за неопределено време поради възникнал конфликт на интереси. Не знаех за какво става въпрос, но после стана ясно, че има конфликт, тъй като съм сестра на лидер на политическа сила", каза още тя и добави, че не се е отказала от битката за "Шейново".

"Подадох жалба, според която няма конфликт на интереси и аз съм се явила на този конкурс нормално. Не става въпрос дали аз ще стана директор на "Шейново". Но аз питам - защо в годините не можа да се проведе един нормален конкурс за директор на "Шейново". И защо аз като сестра на Борисов се коментирам като такава. Аз съм модерен човек със своя мисъл и свое желание. Защо непрекъснато се интерпретирам като такава. Това непрекъснато ми пречи", каза д-р Иванова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай