17:50 ч.

20.03.15

1 мин.

2352

2

0

Израел дава рамо на земеделието ни

от Ина Петрова |

Израел дава рамо на земеделието ни

Около 200 хил. туристи от Израел се очаква да посетят България през лятото, каза в Русе посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз. И допълни, че туристите се чувстват изключително добре у нас. Посланикът и представители на водещи израелски компании в областта на земеделието участваха в Русенския университет в семинар за иновативните технологии, които се прилагат в областта на селското стопанство.


"Условията, в които живеем, ни принуждават да търсим начини да превърнем пустинята в място, което да ни храни. Ако не беше научната и развойната ни дейност и близките ни контакти с академичните среди, Израел нямаше да е световна сила в земеделието", заяви Шаул Камиса Раз. Богатството на почви, климатът и местоположението на картата лесно могат да бъдат превърнати от ресурс в продукт, който да направи България много богата държава. "Можете да станете "земеделски наркотик" за страните от Западна Европа, като произвеждате и изнасяте продукция, която се търси на пазарите там", каза дипломатът. Гостите от Израел декларираха, че искат да споделят опита си, за да помогнат на българските производители.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:14 · 20.03.2015
нали това беше целта да ни направят мързеливи и крадливи и стова да ни затрият по лесно
Потребител · 18:42 · 20.03.2015
на мързелив и най вече крадлив народ нокой не може да помогне
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент