Индила и Заз залагат на бърза маска

Индила и Заз залагат на бърза маска | StandartNews.com

Париж налага нови чудеса и тенденции

Сезонът на голямата красота по нашите географски ширини е в разгара си - дори в Гърция, Италия и Малта слънцето е повече от мързеливо, така че сега е времето, в което дамите, а защо не и господата, трябва тотално да се погрижат за кожата си. В Париж на мода е нова експресна грижа за лице - така наречената wow маска. Сред известните жени във френския шоубизнес, които хвалят чудесията, са Индила и Заз. Оказва се, че маската с уникална формула свива порите, заглажда фините бръчки, хидратира в дълбочина и премахва уморения вид на лицето. Какво повече може да иска една певица пред концерт? Пак от града на изкуствата, където модата и практиката да оставаш млад и очарователен, са издигнати в култ, идва новата тенденция в естетичната медицина. Експертите налагат съчетаване на методи, които решават конкретни проблеми. Ако поради липса на хранителен режим и движение или поради здравословни проблеми сте се сдобили с повече килограми, ако сте открили по-дълбоки бръчки или страдате от косопад, ще бъде добре, ако помислите за комплекс от различни процедури. Тъкмо подобни "миксове" биха могли да доведат до радикален резултат, са коментирали на поредния европейския антиейджинг конгрес в Париж професори от Швейцария, Англия, Германия, Франция, Италия и Австрия.

"Комбинираното третиране води до по-добър и дълготраен ефект. За мастните депа има няколко възможности - дренаж с апарат, който чрез накрайници с различни микроролери разнася натрупаната лимфна течност, стягане с лазерен радиочестотен лифтинг с еlos технология, инжекционна липолиза, при която стените на мастните клетки се разрушават от активните вещества, а възможността да се напълнее на същото място е сведена до минимум, както и лифтираща мезотерапия." разказва д-р Сияна Живкова.

Пилинги без дискомфорт за чувствителна кожа са сред нашумелите процедури в Париж. Химичният не причинява болка - така нареченият pain control позволява да бъде прилаган и върху особено деликатен епидермис. Все така актуален е и Маями пилинг, прилаган от цял Холивуд - от изгряващите девойки до самата Мадона. При него ексфолиращият гел ефективно отстранява мъртвите клетки и стимулира регенерацията на кожата, като намалява появата на пори и спомага за избелване и изравняване на тена. Освен салицилова киселина и екстракт от зелен чай, формулата му съдържа още витамин С - единствения антиоксидант, който стимулира образуването на колаген. Подобрява вида на акнеична и мазна кожа, бори фотостареенето, слънчевите изгаряния и пигментациите.

С годините структурата на лицето "намалява", а подкожната мазнина е "изконсумирана" - в същото време се появява повече кожа. Как да решим проблема? Специалистите са категорични, че с единствен метод няма как да се случи. "Ако запълним отвън с филър, то отвътре трябва да стегнем с лазер. Двустранното третиране предотвратява по-нататъшни сериозни интервенции", обяснява д-р Живкова. Кожата около очите е с дебелина едва 0,1 мм, а в нея няма много мастни жлези и мускули, които да я поддържат. Тя обаче е подложена на постоянно влияние от околната среда и въздействието на емоциите. Така че бръчките са трудно избежни. Най-новият лифтинг е безоперативен - със стягащ, уплътняващ и изсветляващ комплекс с многопосочно действие: редуцира подпухването, тъмните кръгове и следите от деня и екрана на компютъра, придава блясък и тонус. Напоследък много се говори за веждите - при някои поувлекли се в корекциите знаменитости те стоят неадекватно и дори комично. Идеалните вежди са тези, които са в хармония с останалата част на лицето. Те обаче са строго индивидуални и зависят единствено от анатомията, пола, възрастта и мимиките. "Актуална техника за апликация на ботокс с революционна спринцовка с прецизно дозиране позволява запазването на мимиката и фиксирането на веждите така, че те да застанат напълно естествено, а не да имат гротесков вид", казва д-р Живкова.

Намаляването на косата подсказва генетична предразположеност или хормонален дисбаланс. Възможна е трансплантация, но е добре да се опита и с мезотерапия - специално разработена, за да бори не само косопада, но и дехидратацията на скалпа, пърхота и чупливостта на косъма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай