Големи ремонти ще блокират центъра на София

Големи ремонти ще блокират центъра на София | StandartNews.com

Ремонти ще започнат по булевардите „Възкресение ,"Мадрид" и „Мария Луиза" след приключване на дейността при бул. „Константин Величков, обяви зам.-кметът на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, който провери изграждането на обособено трасе на градския транспорт по бул. „Константин Величков "и бул." Тодор Александров". По думите му това са широки булеварди, които съвместяват трамвайни и автобусни движения. Той посочи, че идеята е хората да могат по-безопасно да слизат от градските превозни средства, да има перони и да пресичат на светофарно-регулирани кръстовища.

"От тази неделя започва реконструкция на пътните платна на бул. „България" в отсечката между бул. „Иван Ев. Гешов" и бул. „Гоце Делчев", като ще се работи първо в платното в посока кв. „Бояна", каза още той. Платното в посока кв. „Бояна" ще бъде изцяло затворено, движението ще се осъществява двупосочно в платното в посока центъра, като се очаква да има изключително натоварен трафик. Крусев призова хората при възможност да ползват градския транспорт или да преминават по заобиколни пътища с личните си автомобили.

„От понеделник трамвайна линия 7 ще бъде пусната в движение, която също може да се ползва" коментира още зам.-кметът. По думите му локалното платно на „Цариградско шосе" до Полиграфически комбинат „Димитър Благоев" ще бъде ремонтирано, като то е част от програмата на районните кметове, които трябва да подават сигнали при нарушения вътрешно-районната мрежа.

В момента се полага 4-ти перон по новоизграждащото се обособено трасе на бул. „Константин Величков", обясни Крусев. Той уточни, че ще бъдат направени общо 6 перона, като за момента три от тях вече са изградени на спирките „Парк Св. Петър и Св. Павел" и при „Цар Симеон."

„Работи се за това да се запазят лентите за движение за автомобили, които са две на брой във всяка посока", посочи зам.-кметът Крусев. По думите му след ремонтните дейности всички спирки в района ще бъдат с перони и ще се пресича на светофарно-регулирани кръстовища, а самото трасе с релси ще бъде оградено с делиниатори, които ще са бетонови и ще са устойчиви на атмосферните условия.

"Oчаква се след приключване на работните дейности по булеварда трамваите и автобусите в района да спират на общи спирки и да споделят общо трасе, като по този начин ще се съкращава пътуването и ще се стегнат разписанията. Предвижда се всички поправки и дейности да приключат до първия учебен ден на 15 септември", коментира още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай