Фандъкова: Нона Караджова е като Дядо Коледа

Фандъкова: Нона Караджова е като Дядо Коледа | StandartNews.com

София. В последните дни министърът на екологията Нона Караджова е като Дядо Коледа – Върви из страната и раздава безвъзмездни европейски средства. Това заяви пред журналисти в Банкя кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Днес в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) Столична община подписа договорите за три ВиК проекта на обща стойност 114 милиона лева - изграждане на инженерна инфраструктура и ВиК мрежа на град Банкя, изграждане на инженерната инфраструктура на местност от бул. „Сливница" и изграждане на дубльор на ляв Владайски колектор. 

Общата стойност на трите проекта на Столична община е 114 млн. лв. за две години - от началото на 2013 до края на 2104 година ще бъдат изградени 54 километра канализация и 18 км водопроводи. С подписването на днешните договори със Столична община постигаме договаряне на средствата по ОП "Околна среда" почти 100%, а в сектор "води" – 108%, т.е. това е добре свършена работа от общините, МОСВ, ВиК дружествата и всички наши партньори, коментира екоминистъра. 

За последните 3-4 години Столична община успя да изпълни или предстои да изпълни проекти на обща стойност 440 милиона лева, каза още Караджова. Тази година се предвижда да бъдат изградени и въведени в експлоатация 37 километра водопровод и 20 км канализация.

Очаква се след две години да има изцяло изградена канализация в "Горубляне", "Надежда", "Овча Купел" и Горна Баня и изцяло изградени канализационни колектори в "Симеоново" и "Суходол".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай