Ден на траур в Момчилград в памет на Наим

фотоархив "Фанатик"

Ден на траур в Момчилград в памет на Наим | StandartNews.com

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан обяви днешния неделен ден за ден на траур в памет на Наим Сюлейманоглу. Многократният световен шампион по вдигане на тежести е почетен гражданин на община Момчилград от 2000 година. Със заповедта си кметът Сунай Хасан отмени всички публични тържества и радостни ритуали в неделя. Националният флаг пред всички административни сгради е свален наполовина на пилоните.

"За съжаление загубихме най-известният момчилградчанин. В негово лице жителите на Момчилград имаха един добър приятел, който в годините винаги е бил съпричастен към родния си край", заяви Сунай Хасан
Делегация от Момчилград, водена от кмета Сунай Хасан отпътува за Истанбул, където ще отдаде последна почит на Наим Сюлейманоглу и ще присъства на погребението му. В делегацията са включени общински съветници, представители на администрацията, кметове на населени места и граждани, както представител на община Кърджали - заместник кмета Мюмюн Али.

„Почивай в мир, Шампионе!", написа на страницата си във Фейсбук кметът на Кърджали Хасан Азис.„От мое име и от името на гражданите на Община Кърджали, изразявам най-дълбоката си съпричастност към близките и семейството на Наим Сюлейманоглу – в негово лице спорта загуби един голям Шампион, а Кърджали се раздели с един истински приятел. Почетен гражданин на Община Кърджали от 2000година, трикратен олимпийски шампион по вдигане на тежести, седем пъти световен шампион и подобрява 46 пъти световни рекорди във вдигането на тежести, Наим Сюлейманоглу остава в сърцата ни, в паметта ни, в стремежа ни за достигане на спортни висини! Силното чувство за спортментство и победа беше водещо в неговия жизнен и професионален път.Ще запазим завинаги спомена за успехите на Наим Сюлейманоглу в световния и олимпийски спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай