13:31 ч.

07.11.17

1 мин.

0

0

0

Дарения за Камено от Аспарухово

от редактор |

Дарения за Камено от Аспарухово

В Община Камено пристигна първият камион с дарения от жителите на варненския квартал "Аспарухово".


Преди три години жителите на "Аспарухово" преживяха такова опустошително бедствие и след новината за потопа в Бургаско започнаха да събират най-необходимото. Още минала неделя доброволци от Варна помогнаха в разчистването на пострадалите домове.


Чакат се още два тежкотоварни автомобила в село Тръстиково. Раздаването на помощи ще започне от село Ливада, а след това ще преминат в село Черни Връх, което е едно от най-пострадалото села след наводненията.


Събрани са освен стекове минерална вода, готварски печки, радиатори, дрехи, одеяла.


В последните дни и много хора от Варна се включиха в кампанията.


В ход е и изплащането на еднократните помощи в размер до 325 лева на пострадалите от проливните дъждове на 24-25 октомври и последвалите наводнения в Бургаска област, съобщиха от Агенцията по социално подпомагане.


В дирекциите „Социално подпомагане" в Бургас, Айтос и Царево към момента са приети общо 174 заявления-декларации за еднократно подпомагане. Издадени са 124 заповеди за отпускане на помощта, в процес на обработка са 43 заявления, отказите са 7.


До момента максималната сума от 325 лева вече получиха 97 от засегнатите лица и семейства, общата сума възлиза на 31525 лева. Средствата се изплащат по посочени банкови сметки или чрез "Български пощи". Приемането на заявления-декларации от пострадалите продължава.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент