Даниела Попова оглави Апелативната спецпрокуратура

Даниела Попова оглави Апелативната спецпрокуратура | StandartNews.com

София. Даниела Попова беше избрана от ВСС за административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативната специализирана прокуратура, предаде БГНЕС.

Кандидатите за поста бяха двама, освен Попова, която в момента е изпълняващ функцията административен ръководител и Светлозар Костов – изпълняващ функцията административен ръководител на Специализираната прокуратура.

За Попова гласуваха 19 души, за Костов не гласува никой. 19 от членовете на ВСС участваха в гласуването.

Мястото се оваканти, след като Борислав Сарафов стана заместник на главния прокурор.

Попова до момента изпълняваше длъжността шеф на Специализираната апелативна прокуратура. Тя работи по популярните в момента разследвания срещу така наречените „Пернишки килъри" и „Новите килъри", както и по новото дело срещу групата на Златко Баретата за наркотици. Смята се, че Попова е кандидат на главния прокурор, който обаче закъсня за процедурата по избора и не задане нито един въпрос на Попова.

След изслушването на кандидатите, магистратите направиха кратко обсъждане, на което стана ясно, че са изправени пред избор, който ще определи за един продължителен период от време стратегическото управление на Апелативната специализирана прокуратура.

Камен Иванов каза: „Специализираната прокуратура беше натоварена с много големи очаквания, но тя не постигна успехи. Не съм убеден, че г-н Костов е предприел необходимите стъпки да преодолее пречките пред нея. Приемам анализът на г-жа Попова и откровеността, с която тя сподели част от неуспехите на прокуратурата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай