БТА връща пари за пресцентъра

Това е отживелица, обяви генералният директор Максим Минчев

БТА връща пари за пресцентъра | StandartNews.com

Организирането на Международния пресцентър за избори е отживелица, БТА е получило 100 хил. лв. за тази цел и дори ще върне една трета от парите, заяви за "Канал 3" генералният директор държавната медия Максим Минчев.

Той отправи публично предложението си към държавните институции да помислят дали това трябва да продължава и на следващи избори. На 26 марти нито една от партиите и коалициите не уважи пресцентъра в сградата на БТА. Повечето замълчаха, а ГЕРБ, БСП и ДПС дадоха изявления в партийните си централи.

"Аз не от вчера пледирам и говоря, че международният пресцентър, който се организира по време на избори вБългария, е пълна отживелица. Това е нещо от близкото минало и е ненужно пилеене на държавни средства", коментира още Минчев.

Той е поканил по реда им всички акредитирани партии за пресконеренциите в изборната нощ, но е получил откази с обяснението, че ГЕРБ и БСП ще дадат кратки изявления в централите си. Акредитации са си направили и останалите участници, но впоследствие са се отказали заради неяснота на изборните резултати.

Директорът на БТА поясни, че агенцията не е получила 220 хил. лв. от бюджета за организиране на пресцентъра, а само 100 хил. за тази цел, останалите 120 хил. лева са получени през януари за отразяване на предизборната кампания.

Такива пари за отразяване на изборите правителството отпуска аги на трите обществени медии - БНТ, БНР и БТА, напомни Максим Минчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай