Апел за подкрепа на отец Пахомий от Зографския манастир

Апел за подкрепа на отец Пахомий от Зографския манастир | StandartNews.com

Отец Пахомий е част от монашеското братство на българския Зографски манастир на Света гора. Тази пролет отец Пахомий е диагностициран с рак на десния бял дроб с метастази, съобщава сайтът http://www.pravoslavie.bg/. В края на юли му предстои да започне курс на химиотерапия, след което се налага възможно най-бързо да му бъде извършена операция. Оперативното лечение в клиника в Истанбул обаче, което му е препоръчано, е на стойност около 16 хиляди евро, което не включва разходите по болничния престой, следоперативната терапия и медикаментите.

В социалната мрежа Фейсбук има страница "Да помогнем на монах Пахомий", на която пише: "За едни отец Пахомий е духовен баща, за други - сърдечен приятел, за трети - един от малкото останали стожери на вярата, а за четвърти - човекът, който внася лъч надежда в деня ни дори само чрез няколко истинни думи.

Има много хора, които се обръщат към него за съвет и помощ, а ето че сега той има нужда от такава. През месец май тази година беше диагностициран с рак на десния бял дроб с метастази.

Естествено няма да го чуете да поиска помощ и като истински монах, се е оставил изцяло на Божията воля. Тя, обаче, често се проявява чрез нас хората ... стига ние да отдадем своята воля!"

Сметката за набиране на средства е:
Postbank BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG31BPBI79364477261802
Lyudmil Panchev Zhelev (o.Pahomiy)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай