Четири пъти повече бежанци в Германия

Четири пъти повече бежанци в Германия | StandartNews.com

Броят на бежанците в Германия се е увеличил четири пъти спрямо предишната година, а само през изминалата седмица в страната са влезли над 25 хиляди души. Това заяви германският вътрешен министър Томас де Мезиер в интервю за Евронюз. "Това е безпрецедентен брой, четири пъти повече от миналата година. 43% от регистрираните кандидати за убежище са пристигнали тази година.

Това е голям проблем дори за такава добре организирана и богата страна като Германия", посочи министърът. "Необходимо е да се предприемат мерки както на национално ниво, така и на нивото на ЕС. Само през юли в страната са дошли 83 хиляди бежанци. За целия август броят им се доближава до 90-100 хиляди. Това е наистина много", коментира Де Мезиер. Той добави, че гражданите на страните - кандидатки за членство в ЕС, и партньорки от НАТО нямат основания за искане на убежище в ЕС. "Това се отнася за Косово и Албания.

Техните правителства ни молят да не позволяваме на младежите им да напускат страните си като бежанци", посочи министърът. Междувременно германските общини предупредиха, че заради кризата с мигрантите нямат пари за увеличаване на заплатите на работещите в детските ясли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай