Дания иска наказание за феновете ни

Расистки подмятания обидиха гостите на стадиона

Дания иска наказание за феновете ни   | StandartNews.com


София. Наказания за българските фенове ще поиска Датския футболен съюз. Повод за недоволството на гостите станаха расистки подмятания от публиката срещу левия бек Патрик Мтилига по време на мача между Дания и България снощи. Заради това генералният Секретар на съюза Джим Стерне Хансен ще подаде жалба по случая във ФИФА.

"Българските фенове не спряха да скандират "маймунски звуци" по адрес на чернокожия футболист въпреки призив от говорителя на стадиона да спрат обидите", пишат днес датските медии.

"Това просто показва нещо за тях като нация, а не за нас. Как се развива футболът например. Когато дойде тук, какво можете да очаквате. Бяхме подготвени за това", коментира и съотборникът на Мтилига Даниел Вас.

От датския футболен съюз пък добавят, че има и свидетел сред съдиите на грозноот поведение на българските фенове.

"Имайте предвид, че 4-ият съдия е чул всичко. Срещнахме се вече с делегатите на мача от ФИФА", каза Ларс Беренд в съобщение на сайта на датската футболна федерация.

Това не е първият случай, в който българските фенове се държат по подобен начин. България отнесе 40 000 евро глоба заради расистки обиди при мача с Англия преди повече от година. „Левски” също бе глобен от УЕФА с 30 000 евро заради расизъм от страна на феновете в мача със Сараево от Лига Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай