Кобрата смаза Томпсън, излиза срещу Кличко

Пулев е готов за мача за световната титла

Кобрата смаза Томпсън, излиза срещу Кличко | StandartNews.com

Шверин. Боксьорът на България Кубрат Пулев- Кобрата триумфира след тежък мач срещу Тони Томпсън - Тигъра. Родният спортист вече е официален претендент за световната титла в тежка категория, която в момента е притежание на Владимир Кличко. Това беше и голямата цел на Пулев, който продължава да е непобеден на професионалния ринг и има 18 победи от 18 мача.

Кобрата получиподкрепа от мощна агитка, която не спря да го поддържа през всичките 12 рунда. Пулев проведе двубоя много мъдро и тактиката му даде резултат. Той започна предпазливо, но с всеки следващ рунд успяваше да пласира повече удари в главата и тялото на 41-годишния ветеран. Томпсън се държа достойно, но след средата на мача стана ясно, че няма да може да спред победната серия на по-младия и енергичен Пулев. Тигъра все пак издържа 12-те рунда, но след последния от тях реферът очаквано вдигна ръката на Кубрат. Българските фенове в залата посрещнаха успеха на своя любимец с мощни възгласи "Българи-юнаци!

„Ще го смачкам! Аз не само трябва да го победя, трябва да го разбия. Няма значение дали ще стане по точки, или не. След този мач никой няма да говори за претендента за световната титла, без да добави името Кубрат Пулев", зарече се по-рано Кобрата.

Кобрата след мача не пропусна да благодари на всички, които са го подкрепили и да им каже, че „българите сме номер 1". Пулев призна, че амбициите му не свършват тук и ще се готви здраво за мача за световната титла, в който най-вероятно ще срещне Владимир Кличко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай