Григор Димитров победи Янович на The Boodles

Гришо: Не е лесно да си с жена като Шарапова

Григор Димитров победи Янович на The Boodles | StandartNews.com

Лондон. Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа първа победа на демонстративния турнир "The Boodles" в Англия, след като се наложи в две части над 22-ия в света Йежи Янович от Полша. Гришо победи с 6:1, 7:6 (5) за малко повече от 80 минути.

На този турнир спортистите се отдават на шеги и закачки, като и тази вечер не изневериха на традицията. След втория сет Янович поиска медицински таймаут, но вместо физиотерапевта, самият Гришо масажира съперника си, с което предизвикаха смях и оживление по трибуните. 

Григор Димитров набра голяма популярност с връзката си с Мария Шарапова. И двамата тенисисти пестят коментари за любовния си романс, но The Sun успя да измъкне няколко думи от българина по темата, който признава, че не е лесно да си до жена като Маша. "Трябва да бъдеш готов да привличаш огромно внимание навсякъде, където се появиш. Но това е част от работата. Мария е толкова успешна, толкова добра...", сподели Гришо.

Жребият за "Уимбълдън" отреди хасковлията да се изправи срещу Симоне Болели на старта на надпреварата. Димитров е спечелил и двата си двубоя срещу италианеца, който в момента е номер 91 в световната ранглиста.

Цветана Пиронкова пък ще премери сили в първия кръг срещу Анастасия Павлюченкова. Пловдивчанката има един успех над прогресиращата рускиня, когато спечели единствената им среща през 2009 г. на турнира в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай