Бомби и бутилки спряха волейболен мач на "Левски"

Бомби и бутилки спряха волейболен мач на "Левски" | StandartNews.com

София. Скандален мач по волейбол се игра в зала "Христо Ботев". Ултраси на "Левски" направиха така, че двубоят от турнира "Чалъндж Къп" срещу "Олимпиакос" да бъде прекратен.

Мачът вървеше спокойно до края на втория гейм и резултатът бе 1:1 (25:27, 25:22). В началото на третата част обаче "сините" фенове полудяха. Гърците поведоха с 6:4, а запалянковците на домакините запалиха факли и димки, и издигнаха транспаранти "Полицейска държава? Не, благодаря!".

Мачът в зала “Христо Ботев” бе прекратен за няколко минути, след което играта отново започна. След първото техническо прекъсване бе хвърлена бомбичка на игрището, гърците поискаха прекратяване, но съдията не се съобрази с желанието им.

Това явно не се хареса на "сините" фенове, които започнаха канонада от монети и бутилки. Тези действия принудиха съдията да прекрати мача, а поведението на ултрасите вероятно ще коства участието на "Левски" в турнира и глоба от най-малко 10 000 евро.

При подобен развой "Олимпиакос" ще получи служебна победа с 3:0 гейма и ще продължи в турнира след две победи.

Запитани защо са прекратили мача, част от феновете на "Левски" заявиха, че било заради позорната, според тях, загуба от финландския Тампере. Както е известно, "сините" отстъпиха уж тактически на финландците, а това поражение вбесило агитката на тима.

По-късно стана ясно, че главата на играча на гостите Костас Христофиделис е била разцепена. Той бил с празна бутилка от водка. Лекарката на двубоя - д-р Бобева, заяви, че състоянието му е стабилно.

По време на инцидентите частната охранителна фирма, охраняваща двубоя бе безсилна. Полицията пък се включи активно в потушаването на случващото се, чак след като размириците бяха достигнали връхната си точка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай