Изградиха 60-метров скок на писта "Марк Жирардели"

Изградиха 60-метров скок на писта "Марк Жирардели" | StandartNews.com

Банско. Внушителен 60-метров скок ще трябва да преодолеят най-добрите алпийки преди да финишират на писта "Марк Жирардели" в Банско в спускането за Световната купа в събота.

Изкуственото снежно възвишение бе изградено тази сутрин под ръковоството на шефа на състезанието Валентин Стефанов. Неговият екип опъна и всички обезопасителни мрежи около пистата. Общата им дължина надхвърля 14 км, а коловете, които ги държат са 4000.

Всички отбори, които са вече в Банско направиха първите си свободни тренировки по пистата отредена за загряване. Елитът от цял свят се наслади на слънчевото време в ски зоната и отличните условия за тренировки. Атракция за жителите на Банско са облечените по анзуци алпийки, които използват почистените до асфалт улици в града, за да правят кросове следобед.

Най-добрата ни алпийка Мария Киркова тренира вчера на писта
"Чалин валог", а от днес ще се прехвърли на пистите в района на Бъндеришка поляна.

Продължава големият интерес към закупуването на билети за двата старта за Световната купа. Половината от приходите от тях ще бъдат дарени на БЧК за подпомагане на пострадалите от наводненията в районите на Харманли и Свиленград.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай