Столични виладжии врътнаха кранчето на Перник

Столични виладжии врътнаха  кранчето на Перник | StandartNews.com


Перник. Война за вода се разпали между София и Перник. Столични виладжии врътнаха кранчето на двете пернишки перли – селата Рударци и Драгичево. Собственици на тузарски имоти във Владая грабнали мотиките и разрушили подпорната стена на 120 метра от дюкера, който захранва чешмите на „враговете“ в пернишко. 

Дори изкопали и дупка, през която водата да се оттича, вместо да върви по витошкия водопровод. Погромът над канала остави на сухо стотици домакинства и кръчмите в курортното село Рударци, където столичанипълнят басеините с минерална вода всеки уикенд. Ремонтни група на ВиК ударно саразотили цяла вечер в четвъртък, за да отстпранят пробива. Ще са нужни дни обаче резервоарът на водохващането да се напълни. За инцидента е сигнализирана полицията.

Спорът за витошките оттоци не е от вчера. Миналото лято виладжиите отново врътнаха кранчето на Перник и се наложи полицейски патрул да варди щранга. Най-абсурдна обаче е причината за водната битка в най-жестоките августовски жеги. Канализацията на Владая се изливала в местната река и силен смрад тровил виладжиите. За да разкарат аромата от коритото, те отклонявали водата за съседните села и я изливали в реката, разказаха жители на Драгичево.

 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай